Copyright ©2017 Legendary Sound | Alle rechten voorbehouden

Onze

merken:

McIntosh Laboratory Cyrus Audio PMC Luidsprekers Canton Luidsprekers Focal Luidsprekers Harbeth Luidsprekers Avid platenspelers Auralic streamers AudioQuest audio kabels

McIntosh Laboratory

McIntosh is opgericht in 1949 en heeft een van de langste geschiedenis in de productie van wereldklasse audio apparatuur. McIntosh begon in Silver Spring (Maryland) en verhuisde naar Binghamton (New York) in 1956, waar vandaag de dag alle McIntosh producten nog steeds worden ontworpen en gebouwd. McIntosh heeft een zeer sterke en herkenbare identiteit met zijn iconische "Blue Power Output" meters. Deze zorgvuldig gekalibreerde meters geven constant visuele feedback over de echte kracht die wordt geleverd aan uw luidsprekers en voorkomen dat ze worden overbelast. Alle McIntosh producten worden met de hand gebouwd. Zelfs alle chassis onderdelen en glazen front-panelen zijn in eigen huis vervaardigt door mensen die een sterke liefde voor het bedrijf delen. Enkele unieke eigenschappen van McIntosh: Sentry Monitor McIntosh Sentry Monitor is een zekeringloze kortsluiting bescherming techniek. Bij het overschrijden van de uitgangstrappen slaat de versterker in protection mode, wanneer het volume daalt naar een veilig niveau zal de versterker zich automatisch resetten. Power Guard © Power Guard controleert continu het in- en uitgaande signaal. Waar nodig is corrigeert hij het signaal, zo voorkomt de versterker "Clipping" oftewel beschadigingen aan de luidspreker tweeters. Autoformer Een ander uniek McIntosh technologie is de Autoformer. Met deze techniek ben je volledig verzekert dat de versterker het vermogen levert met de laagst mogelijke vervorming aan de luidsprekers. Autoformer is een speciale transformator die ontworpen en geproduceerd is in eigen huis. Sluit iedere gewenste luidspreker aan op een McIntosh versterker ongeacht de impedantie. De versterker van McIntosh zal automatisch de luidspreker impedantie herkennen en het vermogen leveren waar u voor betaald heeft.

Cyrus Audio

Cyrus ontwikkeld en produceert premium stereo systemen vanuit Huntingdon (Cambridgeshire) Engeland. Het bedrijf is uitgerust met ultra moderne machines en doormiddel van geadvanceerde productieprocessen is Cyrus instaat om op kleine schaal, premium producten te produceren. Cyrus heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontpopt als een ware icoon in de audiowereld, een belangrijke kenmerk is dat alle Cyrus modellen “half-sized” zijn. Het legendarische chassis word gegoten en gevormd onder enorme druk en eenmaal afgekoeld, wordt het met de hand verder afgewerkt. De door Cyrus ontwikkelde DAC’s voor hun voorversterkers als streaming modellen zijn van ongekende klasse. CD spelers of andere digitale aparaten laten zich hierdoor heel gemakkelijk aansluiten. Het streamen kan via bluetooth of een NAS en met behulp van de Cyrus App heeft toegang tot uw muziek bibliotheek. De Hark II van Cyrus is een eigen ontworpen audio meubel zeer elegant en uitermate stabiel. De Hark II is geschikt voor alle Cyrus componenten.

PMC

Professional Monitor Company oftewel beter bekend als PMC heeft zijn roots liggen in de geluidsstudio’s Peter Thomas was werkzaam bij BBC studio’s en Adrian Loader bij FWO BAUCH Electronics samen richten zij in 1990 PMC op. Gedreven door hun grote liefde voor muziek en daarbovenop de enorme kennis die is opgedaan in de geluidsstudio’s van BBC zijn de 2 heren erin geslaagd om luidsprekers te ontwikkelen die tot de absolute top van de wereld behoren. Sinds enkele jaren ontwerpt het Engelse bedrijf uit Luton ook luidsprekers voor de consumentenmarkt. PMC maakt gebruik van de technieken die zij ontwikkeld hebben voor de professionele markt. Een voorbeeld ervan is het “Advanced Transmission Line” concept - dit een steeds smaller wordende poort achter de luidspreker die ongewenste energie absorbeert, maar tegelijk de lage tonen krachtiger maakt en het frequentiebereik op die manier positief naar bedenden schroeft. Het bereik in het volume en frequentiespectrum is enorm groot. Het beluisteren van muziek met luidsprekers van PMC staan dan ook voor garant voor absolute kwaliteit en pure genot!

Canton

Merknaam Canton is een samenvoeging van het Latijnse woord voor zingen, Cantare en het Duitse woord ton, voor toon. Het bedrijf is op 1 januari 1973 opgericht door vier gedreven enthousiaste audio liefhebbers en streven er vanaf het begin naar om de luisteraar met hun luidsprekers niet alleen in klankmatige maar ook in esthetische zin te behagen. De productielijn bevindt zich op dat moment in een voormalig schoolgebouw terwijl het ontwikkelen van de luidsprekers plaatsvindt in de huiskamer. Eind jaren 80 ontwikkelde Canton hun eigen absorber kamer ook wel bekend als “een dode kamer”. Het is een laboratorium waar alle belangrijke metingen, die elke nieuwe ontwikkeling te begeleiden, onder optimale omstandigheden hedendaags maar ook in de toekomst zullen worden uitgevoerd. Door veel tijd te steken in onderzoek en (door)ontwikkeling staan de luidsprekers van Canton garant voor kwaliteit en absolute luisterplezier zowel op hoog of laag volume.

Focal

Focal is opgericht in 1979 te Saint Etienne en is tot op heden de belangrijkste en meest innovatieve luidspreker fabrikant van Frankrijk. Het oorspronkelijke JMLab was opgericht door Jacques Mahul. Dit met als doel luidsprekerunits te vervaardigen onder de naam Focal. Deze units werden toen gebruikt door luidsprekerbouwers van over de hele wereld. Na 1983 is JMLab ook voor zichzelf luidsprekers gaan vervaardigen voor de consument. Hierbij is de inmiddels legendarische JMLab DB serie geboren. Voor het eerst kan men kennis maken met de geïnverteerde dome tweeter, die tot aan de dag van vandaag kenmerkend is voor Focal. Vanaf 1986 komt de export van de eigen luidsprekers, toen nog onder de naam Focal JMLab, goed op gang. Het groeiende succes heeft in 2005 ervoor gezorgd dat de merknaam verkort is naar het krachtige “Focal”. Luidsprekerfabrikant ben je als je alles zelf ontwerpt en fabriceert. Dat in tegenstelling tot zogenaamde fabrikanten die slechts een product samenstellen met ingekochte materialen. Het resultaat van “echt” fabrikant zijn is dat alles perfect op elkaar aansluit. Het is niet voor niets dat het geluid van Focal bekend staat om de laagste vervorming en de hoogste “verstaanbaarheid”. Iets wat enkel haalbaar is met volledig controle over elk onderdeel. De ontwikkelingen staan nooit stil. In 2013 deed Focal een zeer verantwoorde uitvinding. De vlas conus! Deze nieuwe “Flax” is gemaakt van echt vlas en heeft uitmuntende eigenschappen. Licht van gewicht en geen “eigen” geluid. Zeer fraai is het organische uiterlijk van het materiaal.

Harbeth

De Britse luidsprekerfabrikant Harbeth maakt professionele monitorluidsprekers voor de BBC maar diezelfde monitoren komen (net als de professionele modellen van Spendor en vroeger die van Rogers) vaak terecht in de luisterruimtes van audiofielen en muziekliefhebbers. Alhoewel de BBC monitoren stuk voor stuk zijn ontworpen om een zo duidelijk mogelijke weergave van het bronsignaal te bieden heeft men ook rekening gehouden met een stressvrije presentatie. Toch lijkt dat een typisch kenmerk van Britse (BBC-) monitoren te zijn want er bestaan helaas ook heel wat doodvermoeiend klinkende professionele luidsprekers (waarschijnlijk ontworpen met het motto: flink scherp en piekerig hoog, dan blijft de opnametechnicus alert). Harbeth gaat bij het ontwerp van hun monitorweergevers uit van een luchtige weergave met minimale kleuring en een uitgewogen tonale weergave waardoor luistervermoeidheid tijdens lange luistersessies zou moeten uitblijven (in de BBC studio`s brengt men vaak lange dagen door achter dergelijke monitoren). De Harbeth Monitor 20, 30 en 40 worden (in de professionele uitvoering) breed ingezet bij de BBC en zijn specifiek ontworpen om de plaats van enkele oude BBC-klasiekers (LS 3/5a, LS 5/9, LS 5/8 en LS 5/5 ) in te nemen wanneer die aan vervanging toe zijn.
Copyright ©2017 Legendary Sound | Alle rechten voorbehouden

Onze merken:

McIntosh Laboratory Cyrus Audio PMC Luidsprekers Canton Luidsprekers Focal Luidsprekers Harbeth Luidsprekers Avid platenspelers Auralic streamers AudioQuest audio kabels

McIntosh Laboratory

McIntosh is opgericht in 1949 en heeft een van de langste geschiedenis in de productie van wereldklasse audio apparatuur. McIntosh begon in Silver Spring (Maryland) en verhuisde naar Binghamton (New York) in 1956, waar vandaag de dag alle McIntosh producten nog steeds worden ontworpen en gebouwd. McIntosh heeft een zeer sterke en herkenbare identiteit met zijn iconische "Blue Power Output" meters. Deze zorgvuldig gekalibreerde meters geven constant visuele feedback over de echte kracht die wordt geleverd aan uw luidsprekers en voorkomen dat ze worden overbelast. Alle McIntosh producten worden met de hand gebouwd. Zelfs alle chassis onderdelen en glazen front-panelen zijn in eigen huis vervaardigt door mensen die een sterke liefde voor het bedrijf delen. Enkele unieke eigenschappen van McIntosh: Sentry Monitor McIntosh Sentry Monitor is een zekeringloze kortsluiting bescherming techniek. Bij het overschrijden van de uitgangstrappen slaat de versterker in protection mode, wanneer het volume daalt naar een veilig niveau zal de versterker zich automatisch resetten. Power Guard © Power Guard controleert continu het in- en uitgaande signaal. Waar nodig is corrigeert hij het signaal, zo voorkomt de versterker "Clipping" oftewel beschadigingen aan de luidspreker tweeters. Autoformer Een ander uniek McIntosh technologie is de Autoformer. Met deze techniek ben je volledig verzekert dat de versterker het vermogen levert met de laagst mogelijke vervorming aan de luidsprekers. Autoformer is een speciale transformator die ontworpen en geproduceerd is in eigen huis. Sluit iedere gewenste luidspreker aan op een McIntosh versterker ongeacht de impedantie. De versterker van McIntosh zal automatisch de luidspreker impedantie herkennen en het vermogen leveren waar u voor betaald heeft.

Cyrus Audio

Cyrus ontwikkeld en produceert premium stereo systemen vanuit Huntingdon (Cambridgeshire) Engeland. Het bedrijf is uitgerust met ultra moderne machines en doormiddel van geadvanceerde productieprocessen is Cyrus instaat om op kleine schaal, premium producten te produceren. Cyrus heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontpopt als een ware icoon in de audiowereld, een belangrijke kenmerk is dat alle Cyrus modellen “half-sized” zijn. Het legendarische chassis word gegoten en gevormd onder enorme druk en eenmaal afgekoeld, wordt het met de hand verder afgewerkt. De door Cyrus ontwikkelde DAC’s voor hun voorversterkers als streaming modellen zijn van ongekende klasse. CD spelers of andere digitale aparaten laten zich hierdoor heel gemakkelijk aansluiten. Het streamen kan via bluetooth of een NAS en met behulp van de Cyrus App heeft toegang tot uw muziek bibliotheek. De Hark II van Cyrus is een eigen ontworpen audio meubel zeer elegant en uitermate stabiel. De Hark II is geschikt voor alle Cyrus componenten.

PMC

Professional Monitor Company oftewel beter bekend als PMC heeft zijn roots liggen in de geluidsstudio’s Peter Thomas was werkzaam bij BBC studio’s en Adrian Loader bij FWO BAUCH Electronics samen richten zij in 1990 PMC op. Gedreven door hun grote liefde voor muziek en daarbovenop de enorme kennis die is opgedaan in de geluidsstudio’s van BBC zijn de 2 heren erin geslaagd om luidsprekers te ontwikkelen die tot de absolute top van de wereld behoren. Sinds enkele jaren ontwerpt het Engelse bedrijf uit Luton ook luidsprekers voor de consumentenmarkt. PMC maakt gebruik van de technieken die zij ontwikkeld hebben voor de professionele markt. Een voorbeeld ervan is het “Advanced Transmission Line” concept - dit een steeds smaller wordende poort achter de luidspreker die ongewenste energie absorbeert, maar tegelijk de lage tonen krachtiger maakt en het frequentiebereik op die manier positief naar bedenden schroeft. Het bereik in het volume en frequentiespectrum is enorm groot. Het beluisteren van muziek met luidsprekers van PMC staan dan ook voor garant voor absolute kwaliteit en pure genot!

Canton

Merknaam Canton is een samenvoeging van het Latijnse woord voor zingen, Cantare en het Duitse woord ton, voor toon. Het bedrijf is op 1 januari 1973 opgericht door vier gedreven enthousiaste audio liefhebbers en streven er vanaf het begin naar om de luisteraar met hun luidsprekers niet alleen in klankmatige maar ook in esthetische zin te behagen. De productielijn bevindt zich op dat moment in een voormalig schoolgebouw terwijl het ontwikkelen van de luidsprekers plaatsvindt in de huiskamer. Eind jaren 80 ontwikkelde Canton hun eigen absorber kamer ook wel bekend als “een dode kamer”. Het is een laboratorium waar alle belangrijke metingen, die elke nieuwe ontwikkeling te begeleiden, onder optimale omstandigheden hedendaags maar ook in de toekomst zullen worden uitgevoerd. Door veel tijd te steken in onderzoek en (door)ontwikkeling staan de luidsprekers van Canton garant voor kwaliteit en absolute luisterplezier zowel op hoog of laag volume.

Focal

Focal is opgericht in 1979 te Saint Etienne en is tot op heden de belangrijkste en meest innovatieve luidspreker fabrikant van Frankrijk. Het oorspronkelijke JMLab was opgericht door Jacques Mahul. Dit met als doel luidsprekerunits te vervaardigen onder de naam Focal. Deze units werden toen gebruikt door luidsprekerbouwers van over de hele wereld. Na 1983 is JMLab ook voor zichzelf luidsprekers gaan vervaardigen voor de consument. Hierbij is de inmiddels legendarische JMLab DB serie geboren. Voor het eerst kan men kennis maken met de geïnverteerde dome tweeter, die tot aan de dag van vandaag kenmerkend is voor Focal. Vanaf 1986 komt de export van de eigen luidsprekers, toen nog onder de naam Focal JMLab, goed op gang. Het groeiende succes heeft in 2005 ervoor gezorgd dat de merknaam verkort is naar het krachtige “Focal”. Luidsprekerfabrikant ben je als je alles zelf ontwerpt en fabriceert. Dat in tegenstelling tot zogenaamde fabrikanten die slechts een product samenstellen met ingekochte materialen. Het resultaat van “echt” fabrikant zijn is dat alles perfect op elkaar aansluit. Het is niet voor niets dat het geluid van Focal bekend staat om de laagste vervorming en de hoogste “verstaanbaarheid”. Iets wat enkel haalbaar is met volledig controle over elk onderdeel. De ontwikkelingen staan nooit stil. In 2013 deed Focal een zeer verantwoorde uitvinding. De vlas conus! Deze nieuwe “Flax” is gemaakt van echt vlas en heeft uitmuntende eigenschappen. Licht van gewicht en geen “eigen” geluid. Zeer fraai is het organische uiterlijk van het materiaal.

Harbeth

De Britse luidsprekerfabrikant Harbeth maakt professionele monitorluidsprekers voor de BBC maar diezelfde monitoren komen (net als de professionele modellen van Spendor en vroeger die van Rogers) vaak terecht in de luisterruimtes van audiofielen en muziekliefhebbers. Alhoewel de BBC monitoren stuk voor stuk zijn ontworpen om een zo duidelijk mogelijke weergave van het bronsignaal te bieden heeft men ook rekening gehouden met een stressvrije presentatie. Toch lijkt dat een typisch kenmerk van Britse (BBC-) monitoren te zijn want er bestaan helaas ook heel wat doodvermoeiend klinkende professionele luidsprekers (waarschijnlijk ontworpen met het motto: flink scherp en piekerig hoog, dan blijft de opnametechnicus alert). Harbeth gaat bij het ontwerp van hun monitorweergevers uit van een luchtige weergave met minimale kleuring en een uitgewogen tonale weergave waardoor luistervermoeidheid tijdens lange luistersessies zou moeten uitblijven (in de BBC studio`s brengt men vaak lange dagen door achter dergelijke monitoren). De Harbeth Monitor 20, 30 en 40 worden (in de professionele uitvoering) breed ingezet bij de BBC en zijn specifiek ontworpen om de plaats van enkele oude BBC-klasiekers (LS 3/5a, LS 5/9, LS 5/8 en LS 5/5 ) in te nemen wanneer die aan vervanging toe zijn.
Copyright ©2017 Legendary Sound | Alle rechten voorbehouden

Onze merken:

McIntosh Laboratory Cyrus Audio PMC Luidsprekers Canton Luidsprekers Focal Luidsprekers Harbeth Luidsprekers Avid platenspelers Auralic streamers AudioQuest audio kabels

McIntosh Laboratory

McIntosh is opgericht in 1949 en heeft een van de langste geschiedenis in de productie van wereldklasse audio apparatuur. McIntosh begon in Silver Spring (Maryland) en verhuisde naar Binghamton (New York) in 1956, waar vandaag de dag alle McIntosh producten nog steeds worden ontworpen en gebouwd. McIntosh heeft een zeer sterke en herkenbare identiteit met zijn iconische "Blue Power Output" meters. Deze zorgvuldig gekalibreerde meters geven constant visuele feedback over de echte kracht die wordt geleverd aan uw luidsprekers en voorkomen dat ze worden overbelast. Alle McIntosh producten worden met de hand gebouwd. Zelfs alle chassis onderdelen en glazen front-panelen zijn in eigen huis vervaardigt door mensen die een sterke liefde voor het bedrijf delen. Enkele unieke eigenschappen van McIntosh: Sentry Monitor McIntosh Sentry Monitor is een zekeringloze kortsluiting bescherming techniek. Bij het overschrijden van de uitgangstrappen slaat de versterker in protection mode, wanneer het volume daalt naar een veilig niveau zal de versterker zich automatisch resetten. Power Guard © Power Guard controleert continu het in- en uitgaande signaal. Waar nodig is corrigeert hij het signaal, zo voorkomt de versterker "Clipping" oftewel beschadigingen aan de luidspreker tweeters. Autoformer Een ander uniek McIntosh technologie is de Autoformer. Met deze techniek ben je volledig verzekert dat de versterker het vermogen levert met de laagst mogelijke vervorming aan de luidsprekers. Autoformer is een speciale transformator die ontworpen en geproduceerd is in eigen huis. Sluit iedere gewenste luidspreker aan op een McIntosh versterker ongeacht de impedantie. De versterker van McIntosh zal automatisch de luidspreker impedantie herkennen en het vermogen leveren waar u voor betaald heeft.

Cyrus Audio

Cyrus ontwikkeld en produceert premium stereo systemen vanuit Huntingdon (Cambridgeshire) Engeland. Het bedrijf is uitgerust met ultra moderne machines en doormiddel van geadvanceerde productieprocessen is Cyrus instaat om op kleine schaal, premium producten te produceren. Cyrus heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontpopt als een ware icoon in de audiowereld, een belangrijke kenmerk is dat alle Cyrus modellen “half-sized” zijn. Het legendarische chassis word gegoten en gevormd onder enorme druk en eenmaal afgekoeld, wordt het met de hand verder afgewerkt. De door Cyrus ontwikkelde DAC’s voor hun voorversterkers als streaming modellen zijn van ongekende klasse. CD spelers of andere digitale aparaten laten zich hierdoor heel gemakkelijk aansluiten. Het streamen kan via bluetooth of een NAS en met behulp van de Cyrus App heeft toegang tot uw muziek bibliotheek. De Hark II van Cyrus is een eigen ontworpen audio meubel zeer elegant en uitermate stabiel. De Hark II is geschikt voor alle Cyrus componenten.

PMC

Professional Monitor Company oftewel beter bekend als PMC heeft zijn roots liggen in de geluidsstudio’s Peter Thomas was werkzaam bij BBC studio’s en Adrian Loader bij FWO BAUCH Electronics samen richten zij in 1990 PMC op. Gedreven door hun grote liefde voor muziek en daarbovenop de enorme kennis die is opgedaan in de geluidsstudio’s van BBC zijn de 2 heren erin geslaagd om luidsprekers te ontwikkelen die tot de absolute top van de wereld behoren. Sinds enkele jaren ontwerpt het Engelse bedrijf uit Luton ook luidsprekers voor de consumentenmarkt. PMC maakt gebruik van de technieken die zij ontwikkeld hebben voor de professionele markt. Een voorbeeld ervan is het “Advanced Transmission Line” concept - dit een steeds smaller wordende poort achter de luidspreker die ongewenste energie absorbeert, maar tegelijk de lage tonen krachtiger maakt en het frequentiebereik op die manier positief naar bedenden schroeft. Het bereik in het volume en frequentiespectrum is enorm groot. Het beluisteren van muziek met luidsprekers van PMC staan dan ook voor garant voor absolute kwaliteit en pure genot!

Canton

Merknaam Canton is een samenvoeging van het Latijnse woord voor zingen, Cantare en het Duitse woord ton, voor toon. Het bedrijf is op 1 januari 1973 opgericht door vier gedreven enthousiaste audio liefhebbers en streven er vanaf het begin naar om de luisteraar met hun luidsprekers niet alleen in klankmatige maar ook in esthetische zin te behagen. De productielijn bevindt zich op dat moment in een voormalig schoolgebouw terwijl het ontwikkelen van de luidsprekers plaatsvindt in de huiskamer. Eind jaren 80 ontwikkelde Canton hun eigen absorber kamer ook wel bekend als “een dode kamer”. Het is een laboratorium waar alle belangrijke metingen, die elke nieuwe ontwikkeling te begeleiden, onder optimale omstandigheden hedendaags maar ook in de toekomst zullen worden uitgevoerd. Door veel tijd te steken in onderzoek en (door)ontwikkeling staan de luidsprekers van Canton garant voor kwaliteit en absolute luisterplezier zowel op hoog of laag volume.

Focal

Focal is opgericht in 1979 te Saint Etienne en is tot op heden de belangrijkste en meest innovatieve luidspreker fabrikant van Frankrijk. Het oorspronkelijke JMLab was opgericht door Jacques Mahul. Dit met als doel luidsprekerunits te vervaardigen onder de naam Focal. Deze units werden toen gebruikt door luidsprekerbouwers van over de hele wereld. Na 1983 is JMLab ook voor zichzelf luidsprekers gaan vervaardigen voor de consument. Hierbij is de inmiddels legendarische JMLab DB serie geboren. Voor het eerst kan men kennis maken met de geïnverteerde dome tweeter, die tot aan de dag van vandaag kenmerkend is voor Focal. Vanaf 1986 komt de export van de eigen luidsprekers, toen nog onder de naam Focal JMLab, goed op gang. Het groeiende succes heeft in 2005 ervoor gezorgd dat de merknaam verkort is naar het krachtige “Focal”. Luidsprekerfabrikant ben je als je alles zelf ontwerpt en fabriceert. Dat in tegenstelling tot zogenaamde fabrikanten die slechts een product samenstellen met ingekochte materialen. Het resultaat van “echt” fabrikant zijn is dat alles perfect op elkaar aansluit. Het is niet voor niets dat het geluid van Focal bekend staat om de laagste vervorming en de hoogste “verstaanbaarheid”. Iets wat enkel haalbaar is met volledig controle over elk onderdeel. De ontwikkelingen staan nooit stil. In 2013 deed Focal een zeer verantwoorde uitvinding. De vlas conus! Deze nieuwe “Flax” is gemaakt van echt vlas en heeft uitmuntende eigenschappen. Licht van gewicht en geen “eigen” geluid. Zeer fraai is het organische uiterlijk van het materiaal.

Harbeth

De Britse luidsprekerfabrikant Harbeth maakt professionele monitorluidsprekers voor de BBC maar diezelfde monitoren komen (net als de professionele modellen van Spendor en vroeger die van Rogers) vaak terecht in de luisterruimtes van audiofielen en muziekliefhebbers. Alhoewel de BBC monitoren stuk voor stuk zijn ontworpen om een zo duidelijk mogelijke weergave van het bronsignaal te bieden heeft men ook rekening gehouden met een stressvrije presentatie. Toch lijkt dat een typisch kenmerk van Britse (BBC-) monitoren te zijn want er bestaan helaas ook heel wat doodvermoeiend klinkende professionele luidsprekers (waarschijnlijk ontworpen met het motto: flink scherp en piekerig hoog, dan blijft de opnametechnicus alert). Harbeth gaat bij het ontwerp van hun monitorweergevers uit van een luchtige weergave met minimale kleuring en een uitgewogen tonale weergave waardoor luistervermoeidheid tijdens lange luistersessies zou moeten uitblijven (in de BBC studio`s brengt men vaak lange dagen door achter dergelijke monitoren). De Harbeth Monitor 20, 30 en 40 worden (in de professionele uitvoering) breed ingezet bij de BBC en zijn specifiek ontworpen om de plaats van enkele oude BBC-klasiekers (LS 3/5a, LS 5/9, LS 5/8 en LS 5/5 ) in te nemen wanneer die aan vervanging toe zijn. Focal is opgericht in 1979 te Saint Etienne en is tot op heden de belangrijkste en meest innovatieve luidspreker fabrikant van Frankrijk. Het oorspronkelijke JMLab was opgericht door Jacques Mahul. Dit met als doel luidsprekerunits te vervaardigen onder de naam Focal. Deze units werden toen gebruikt door luidsprekerbouwers van over de hele wereld.